התפיסה האדריכלית של המרכז להנצחת חיילי האנז"ק.

מוזיאון האנזא"ק תוכנן כמערכת חללים המשרה במבקר חוויה של מן החוץ אל הפנים וחזור; אלא שמבחינת האפוס המוכר, שונה המבקר הנכנס מהמבקר שיצא מן המוזיאון בסופו של הביקור.

סיפורם של המסע והמלחמה מועבר דרך מערך סיפורים וחללים; מן המסע לארץ ישראל, הקרבות בעזה ועד לכיבוש באר שבע בשנת 1917. את חווית הלמידה עובר המבקר בעזרת תצוגה מרתקת בחלל המרכזי הממשיכה דרך אולם ייחודי המשלב סרט ומופע חוויתי, אשר בסופו מוצא עצמו המבקר צופה מעל בית העלמין, תוצאת אותה המלחמה.

 

ממרפסת המוזיאון נשקף נוף בית העלמין ובו ניצבות דוממות מצבות חיילי האנז"ק והצבא הבריטי, שנפלו בקרב זה על העיר באר שבע לפני מאה שנה.

 

המבנה, הינו מבנה יצוק בטון-לבן וחשוף, המזכיר מצד אחד אבן מדברית ומצד שני את הביצורים הנקשרים לנוף המלחמות. צורתו של המבנה נוצרה באזכור לראשי הסוסים המסתערים, שאפיינו קרב זה.

אין המבנה בא לפאר את אירועי המלחמה, אלא להזכיר את סיפור קורבנותיו ומחירה הכבד של המלחמה, עם זאת הוא מאפשר לנו להשקיף על באר שבע של היום, על החיים השוקקים וההתפתחות הרבה שחלה בה מאז נדם אותו הקרב.

אודי כסיף – אדריכל המרכז