אנו מציעים לקבוצות חוויה ייחודית מפתיעה מחכימה ומרגשת.
קבוצה המגיעה תעבור סיור על ידי הדרכה מקצועית, אותה ניתן להתאים לקבוצתכם כחוויה משלימה בבאר שבע יחד עם ביקור באתרים נוספים בעיר כגון מתחם הקטר, באר אברהם וגן אלנבי או בביקור במרכז ההנצחה בלבד.
מארגני קבוצות מוזמנים ליצור קשר להתאמת החבילה המושלמת עבור קבוצתכם ועדכון מחיר מיוחד לסוכנים ומורי דרך.
אנחנו זמינים בימים א' – ה' בין השעות 9:00 – 17:00 בטלפון 08-3730362 או באימייל: rsv@kivunim7.co.il

 

 נתיב האנז"ק

תחנה ראשונה: יד אנזק בבארי. מגדל התצפית שבראש האנדרטה צופה לעבר שדות הקרב. אבן הפינה לאנדרטה הונחה באפריל 1967, במלאות 50 שנה לקרבות. האנדרטה הוקמה בתרומתם של ידידי קק"ל באוסטרליה. צורתה כצורת A, האות הראשונה בשם אנז"ק (ANZAC). עיצובה הוא כצללית החלק הקדמי של הסוס היא תזכורת לפרשים האוסטרלים והניו זילנדים, שלקחו חלק מכריע במערכה.

תחנה שניה: תל גמה (תל ג'מה). מתנשא מעל גדתו הדרומית של נחל הבשור, מגדולי נחל הנגב.הנחל שנשפך לים התיכון הוא בעל אגן הניקוז הגדול ביותר בישראל. בקטע זה הנחל מכונה בערבית ואדי ע'זה, בשם זה הכירו אותו פרשי אנז"ק. יובליו העיליים של נחל הבשור מנקזים את הרי חברון ואזור שדה בוקר. תוך כדי הקרבות על עזה ובתקופת ההכנות לכיבוש באר שבע, ייצבו הבריטים את קו המוצבים שלהם בגדת נחל הבשור. הטורקים התבצרו מולם בגדה הצפונית של הנחל.

בנחל הבשור עברה הדרך הקדומה לנמל עזה. תל גמה מזוהה עם העיר הכנענית יַרְזָה (אַרְצָה, אַרְזָה), ששכנה על אם דרך המסחר הזאת. במאות השמינית והשביעית לפני הספירה שכן בתל מרכז שלטון אשורי. נראה כי בתקופה ההלניסטית עבר היישוב אל השטחים שמסביב לתל, ואילו התל שימש מרכז לאיסום החיטה שגידלו בחבל הבשור.

בתל גמה נספר על הניסיונות של הצבא הבריטי ובתוכם חיילי אנז"ק לכבוש את עזה פעמיים, נספר מדוע הניסיון הראשון נחל כישלון למרות שבכל הקרבות ידם הייתה על העליונה ואיזה חידוש טכנולוגי התרחש בקרב השני.

תחנה שלישית: פארק אשכול. בפארק אשכול נובעים עינות הבשור שהבריטים ניצלו להקמת בסיס מים חשוב. הם בנו סכר על הנחל ואצרו מאחוריו יותר מ-2 מיליון ליטרים של מים. הם גם סללו רכבת קלה דרומה למוצביהם שלאורך הנחל. שרידים מסוללת הרכבת הזאת עודם נראים בשטח. נוסף למעיינות ולשרידי פסי הרכבת, נראה היכן נמצא פסיפס מרהיב שמוצג היום כמיצג המרכזי באתר הזיכרון המרכזי בקנברה בירת אוסטרליה וכיצד הוא הגיע מכאן לאוסטרליה תוך כדי המלחמה.

תחנה רביעית: פארק גולדה (ביר עסלוג'). בביר עסלוג' היה מחנה טורקי גדול שהתמקם כאן בגלל מקור מים גדול ונוח לשאיבה. נבין מדוע הטורקים נטשו מחנה גדול זה, מי נטע את האקליפטוסים בחורשה ונספר כיצד נקווה כאן האגם במקרה.

תחנה חמישית: תל באר שבע. בתל באר שבע התנהלו קרבות עזים ביום הדרמטי ב 31.10.17. כשנהיה בתצפית מהתל נבין מדוע התעקש הגנרל שובל לא לתת את פקודת ההסתערות עד שהתל נכבש, ונספר את סיפור היום שבסופו ניתנה הפקודה הגורלית לפרשים, להסתער על העיר באר שבע.

תחנה שישית: המרכז להנצחת חיילי אנזא"ק בבאר שבע. נסיים את סיורנו בביקור במרכז החווייתי להנצחת חיילי אנז"ק שנחנך לרגל 100 שנים לקרב על באר שבע.

תפריט נגישות